Sanayi Sektörünün Aday Kadın Mühendisleri – 2

Tesisat Donanım Dergisi – Kadın Mühendis Adayının Staj Yolculuğu Söyleşisi – 2

İlk bölümü okumak için buraya tıklayın.

Sanayi Sektörü KAdın Mühendisleri Üret Brülör

2018 yılının ilk stajyerlerinden, Marziyeh Heydarpoor’u tanıyalım:

ÜRET Brülör stajyeri Marziyeh Heydarpoor

İsmim Marziyeh Heydarpoor (ava) İran da doğdum. Liseyi Tahran da bitirip YÖS sınavı ( yabancı öğrenci sınavı ) ile Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğine giriş yaptım. Bu yıl atölye stajım için araştırma içindeyken hocalarımızdan birisinin tavsiyesi ile Üret Brülör de staja başladım.

Makine Mühendisliği’ni bilerek ve isteyerek mi seçtiniz?

Evet, ailemden biri Makine Mühendisi ve Enerji dalında çalışmalar ile meşgul. Onun çalıșmalarına bizzat șahit olduğum için bu mesleği seçmeye karar verdim. Ancak ben makine mühendisliği çatısı altında arasında imalat dalını tercih ediyorum. Bence bu dal, makine mühendisliğinin temeli ve her türlü sanayi’ nin üretime ihtiyacı olduğuna inanıyorum.

Mesleğinize yönelik hedefleriniz neler?

Bir Makine Mühendisi olarak hedefim imalat yöntemlerini ilerletmek, kolaylaștırmak hatta hızlandırmak. Yahut yeni bir yöntem veya malzeme geliştirmek. Bunların yanında kalıp imalatı çok ilgimi çeken bir alan. Kalıp yapmak ve yeni kalıplar üretmek için de çalışabilirim.

Üret Brülörde ki staj deneyiminizden bahsedebilirmisiniz?

Benim ilk stajım harika geçtı diyebilirim. ișin teorisini okulda öğreniyoruz ama gerçekten pratiği görmek ve sahada olmak o bilgilere canlılık veriyor. Bu staj deneyimi bana bilgi ve tecrübe kazandırdı ve ileride çalışacağım alanlarda mutlaka faydasını göreceğime inanıyorum.

Fabrikamızın idari ve üretim bölümlerinde gerek liselerden gerek üniversitelerden çok fazla öğrenci arkadaşımız staja geldi. Ancak senin kadın bir mühendis adayı olarak fabrikanın içinde bilfiil çalışman bizleri de çok memnun etti. Senin üretime olan merakından, ilginden ve deneyimlediğin tüm işlerden dolayı takdirimizi kazandın. Bu konuda açıkçası bizi şaşırtın. Sen ne düşünüyorsun?

Üret brülör de çalıșan herkes benim orada çalıșmama, bilgi edinme ve tecrübe kazanmama çok yardımcı oldu. Ben hemen hemen tüm tezgahlarda çalıștım ve birkaç brülör tipinin montajını yaptım. Bunları yapmak ve bizzat bu çalışmalara dahil olmak, üstadlardan bilgi edinmek çok çok güzeldi. Üret de çalıșan herkese çok teşekkür ederim.

07/05/2018